maanantai 15. kesäkuuta 2020

Kesäkuun alkuun pyöräilyä ja avoveteen totuttelua


Kesäkuu alkoi lämpimänä joten olen keskittynyt enemmän pihahommiin ja ottanut liikkumisen hieman  rennommalla otteella. Päädyin myös siihen etten ottanut kesän alkuun mitään tiukkaa treenikalenteria, jolloin on vapaampi liikkumaan vähän niinkuin mielialan mukaan. Tiedän itseni että noudattaisin kalenteria turhankin tarkkaan, joten nyt on tavallaan juoksutreenit omassa hallussa ja kalenterissa vain muutama muu yhteistreeni viikkoon.

Ensimmäinen triathlonkisa on edessä loppukesällä, siihen on ilmoittautuminen laitettu. Kyse aivan kokeilusta jossa uidaan 500 metriä. Minulle tarpeeksi ja nyt parin uimakerran perusteella tekemistä on seuraavalle parille kuukaudelle.

Fillarimatkan varrella Siikarannan leirinnän rantamaisemaa

Maanantaina  maantiepyöräilyä 3:10:41, 70.3 km. Kotoa kun lähden on muutama sata metriä aikaa miettiä kumpaan suuntaan lähtee ja nyt päädyin kohti merta. Tuulensuunta näyttelee tuossa isoa osaa. Keli oli nyt ihan mainio eikä tuulta ollut ihan kovin hirveästi, vaikka täällä meren läheisyydessä tulee aina jostain suunnasta. Kiva reitti, matkaa tuli sen verran että tiesi polkeneensa, mutta hyvä fiilis kuitenkin jäi. Uusia maisemia pyörän selässä nauttien.
Tiistaina kehonhuoltoa ja rentoutusta elikä yinjoogaa. Minulle uusi kokemus ja oli miellyttävän rauhoittavaa.

 

Pyöräily jatkui torstaina etanalenkillä Yyterissä 1:25:57, 16.31 km. Porin Latu järjestää säännöllisesti  yhteislenkkejä maastopyöräilyn merkeissä. Yleisön pyynnöstä on nyt järjestetty myös ns. "etanalenkkejä" eli rauhallisempia ja helpompia reittejä kokemattomammille harrastelijoille. Tuntui olevan todella tilausta, sillä mukana oli 30 pyöräilijää. Etanalenkki vähän on harhaanjohtava nimi, minusta vauhti oli ihan sopivaa. Missään vaiheessa ei tullut fiilistä että madeltaisiin liian hitaasti. Nythän reitti oli Yyterin tutuilla maastoilla joten sekin vielä helpotti menoa.
Seuraavana torstaina taas maastofillarilla etanalenkkiä. Tällä kertaa yhteislenkki oli vähän oudommilla poluilla joten oli tosi kiva reissu taas. Vauhti edelleen sopivaa ja matkaa kertyi 17 km. Nyt oli osallistujia jo reippaasti yli 30.

Sunnuntaina eka avovesiuinti. Toisaalta sitä ei voi uinniksi kutsua sillä pitkän tauon jälkeen kyse oli lähinnä veteen ja hengittelyyn totuttautumista.
Tiistaina pitkästä aikaa juoksulenkki jo heti aamulla, 52:55, 6.8 km avg 130.
Illalla avovesiuintia, jota jo voi ehkä just kutsua uimiseksikin. Joka tapauksessa se sujui huomattavasti paremmin kuin viime kerralla.

Keskiviikkona stadionilla lihaskuntotreeni. Mainiota.

Perjantaina maastopyöräilyä Selkämeren kansallispuiston maisemissa. Käytiin Leveäkarin lintutornilla ja siitä matkaa jatkaessa löytyi taas uusi polunpätkä, aivan mahtava reitti joka vei meren rantaan. Takaisin tullessa Huikeessa pitstoppi ja loppujen eväiden syönti. Matkalle kertyi mittaa 2,5 tuntia ja 24.56 km.

Näkymä Leveäkarin lintutornista




Reissussa oltiin kyllä kaikenkaikkiaan paljon kauemmin. 
Sitten vaihdettiin pyörät tossuihin ja kierretiin Herrainpäivien luontopolku. Nyt oli siis vuorossa kesäkuun haaste. Reittihän on pieni ja tehokas, 25 minuuttia ja 1,3 km. Mutta oikein kiva reitti. joka kulkee ihan meren rantoja pitkin. Myrskysäällä kyseinen reitti on todella vaikuttava, sillä silloin  pääsee todella lähelle pauhaavaa merta. Päivän päätteeksi iltauinnille läheiseen uimakuoppaan ja niin oli taas kesäpäivä täydellinen ja hyvin toimelias.

Luontopolku on pääasiassa aikamoista juurakkoa,
joten ei ihan helppkulkuista

Mutta maisemat merelle kovin tyypillisiä ja todella upeita

Herrainpäivien uimakuoppa,
oikeastaan niitä on kaksikin kappaletta.
Kuopat ei ole vuosikausiin enään olleet virallisia uimapaikkoja, näin alkukesästä voi vielä uida

Sunnuntaina lisää maantiepyöräilyä. Viikonlopun mökkeilyn päälle kunnon hellepyöräily. Hyvin kulki ja yritin nyt pitää vauhtia päällä niin että saan jonkinmoisen keskivauhdin pidettyä.
2:42:59, 65.27 km keskivauhdiksi tuli 24 km/h. Taas uusia reittejä pyörällä. Toki vielä on paljon minulle uusia fillarireittejä sillä oikeastaan nythän vasta on maantiepyöräily aloitettu.

Ahlaisten kirkon portilla
Viasvedellä, Niemenkylässä

Pyöräily on ollut kiva vaihtoehto juoksulle. Mukavaa vaihtelua. Syömistäkään ennen lenkkiä ei tarvitse liikaa suunnitella joten yhtäkkiseltään on helpompi lähteä fillarilenkille saatikka juoksemaan. 
Nyt kun ollut kovin helteisiä päiviä, on pyöräily senkin vuoksi vähemmän kroppaa rasittavaa. Juoksukin maistuu makeammalta kun tekee jotain muuta välillä.
Onneksi on kaksi erilaista pyörää joten voi mielen mukaan lähteä joko metsään tai maantielle. Sekä löytyy seuraa molemmille vaihtoehdoille.

Kohti Preiviikinlahtea



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti