keskiviikko 1. toukokuuta 2019

Perhelomailua Lapissa ja vähän treeniäkin ohessa


Kuertunturi

Kevään helleviikko vierähti Ylläksen maisemissa, Äkäslompolossa. Mukana sukset ja juoksutossut sekä pieniä lapsia ja mummujakin tuplasti.
Suorastaan shokkihoitoa lapsiperheen arkeen. Kiva viikko kuitenkin ja treenatakin ehdin mainiosti.
Meitä oli siis matkassa neljä sukupolvea, minä, tytär tytärtensä, 2,5 v ja 5 kk kanssa, sekä minun äitini. Tietty myös tuleva vävypoika. Niin ja kaksi koiraa. Sanomattakin taitaa olla selvää että hulinaa piisasi miltei 24/7.

Mukana oli myös sukset, kävelysauvat ja parit juoksutossut. Pitkät kalsarit oli turhaa, viikko oli erittäin lämmin. Parhaimmillaan 16 astetta ja aurinkoisella terassilla tietenkin ihan hellelukemia. Hiihtämässä olin vain kerran sillä kelit lämpeni ihan huimaa vauhtia. Hiihtolenkki olisi pitänyt tehdä aikaisin aamulla, mutta aamupuuhissa meni aina oma aikansa joten en ottanut mitään stressiä että pitäisi johonkin kellonaikaan juuri päästä liikkeelle. Yhtenä päivänä kävin vävykokelaan kanssa sauvakävelylenkillä Kuertunturilla. Sinne pääsi mukavasti suoraan mökiltä, ei tarvinnut siirtyä autolla mihinkään. Polku ylös oli paikoin jo niin pehmeää että sai kunnolla asetella kenkänsä niin ettei uponnut sinne reittä myöten Muutamia harha-askelia kyllä sattui. Kiva reissu. Mainittakoon että se vävypoika tuli perässä...ei mitenkään kevyt lenkki.


Neljä sukupolvea


Viikon saldona siis yksi hiihtoreissu pari tuntia, miltei samanverran aikaa meni 7 km sauvakävelylenkkiin. Yhtenä päivänä vuokrasin fättipyörän ja sillä tuli tehtyä kolme lenkkiä. Pyöräreitit oli sen verran pehmeitä ettei varsinaisille reiteille maastoon ollut mitään asiaa. Kävin tutustumassa sitten pyöräteitä ja sorateitä mm. Kesänkijärven rannalle. Kerran tyttären kanssa suunnattiin makkaranpaistoon Ylläs1:n juurella olevalle grillipaikalle. Sitten vielä yksi pieni lenkki lähitienoolle. Yhteensä n. 2,5 tuntia kilometrejä 28.




Juoksua kolme kertaa. Ensin pieni tutustuminen lähitienooseen 5.9 km 42 min. avg 131 bpm. Sitten kävin testaamassa nousun Kellokkaan luontokeskukseen 10.18 km 1:07 avg 137/171 bpm. Nousu oli pitkä ja raskas, kova kun ei kotikonnuilla ole moisiin tottunut. Olin oikein tyytyväinen että juoksin koko nousun. Perjantaina tein vähän pidemmän lenkin vähän pidemmällä nousulla 19.1 km 2:18 avg 135/171 bpm.
Lasten kanssa kun oltiin liikkeellä niin piti tutustua ihan vieressä olleeseen kotieläinpihaan.
  
Äköslompoloon asti piti lähteä että näki kamelin


Heräteostoksia mättähällä
Lepoakin tuli ja shoppailtuakin tuli, vähän yli budjetinkin. Yllättäen ostin uudet polkujuoksutossut. La Sportivan Bushido II:set. Jää nähtäväksi miltä tuntuu juostessa mutta ensivaikutelma oli erittäin hyvä. 

Treeniä tuli lomaviikolla yli 10 tuntia. Autossa istuin yli 20 tuntia. Juoksua 35.18 km. Huhtikuussa juoksua tuli lopulta 102.5 km.

 

Lomakelit sattuivat todellakin olemaan hienot. Aurinko paistoi ja lämmitti. Lastenkin kanssa oli kiva olla ulkona. Tuli liikuttua ja levättyä ja oltua perheen kanssa tiiviisti. Shoppailtiinkin ihan mukavasti.

Hieno paikka Ylläs ja Äkäslompolo. Sinnehän mennään seuraavaksi heinäkuussa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti