sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Avantouintia


Kalenterin mukaan tämä viikko on ollut palauttava viikko, mutta jotenkin vaan tuntui aika tiukaltakin parista lepopäivästä huolimatta.

Maanantaina kevyt juoksu, 1:01, 7.23 km avg 121. Keli oli jäinen joten nastalenkkareilla mentiin. Pyörätiet ovat kyllä jo sulana mutta kotoa lähtiessä on melkein kilometrin verran pelkkää jäätä.
Tiistaina vk-treeni. Jäiset kelit jo tympäisevät joten suuntasin Porin metsään. Katinkuru on sulana joten hieman mukavammin juostava. Toki paksu sorakerros tekee siitä pehmeänä myös hieman raskaamman. Sain juoksukaverin mukaan, vauhtikestävyyttä alkuverran jälkeen runsas pari kilometriä. 48:46, 6,82 km sykkeet 138/160. Vauhdit vedoissa 5:36 ja 5:41. Siis rennosti kiiruhtaen mentiin. Nyt nuo olivat ihan riittävät vauhdit.
Keskiviikkona tunnin treeni karhuhallissa . Juoksua tuli 4,26 km lihaskuntotreenin ohessa. Alkuverraa ja lopuksi vähän vetoja. Kivat treenit, juoksutekniikkaa ja mm. boksihyppyjä. Niitä ei olekaan pitkään aikaan tehnyt joten ne sitten kyllä tuntuikin. Koko kropassa vatsalihaksia myöten mutta varsinkin pakaroissa. 



Torstaina lepopäivä ja lähdettiin juoksuporukan kanssa testaamaan Yyterin Ruutujärven avantouintipaikkaa. Suurimmalle osalle se oli ensimmäinen kerta. Niinpä myös minulle. Kaikki olivat yhtä innoissaan, ihmeissään ja lopulta älyttömän tyytyväisiä ja ihmeteltiin porukalla miksi ei tällaista ole ennen tehty. Niinpä. Minäkin asun paikasta runsaan kilometrin päässä ja joskus aina on ollut mielessä että pitäis kokeilla. Nyt tuli sitten testattua ja mahtavaksi todettua. Ekalla kertaa mentiin suoraan avantoon ja vasta sitten saunaan. Viisi kertaa käytiin pulahtamassa, ensimmäisen kerran jälkeen avanto tuntui aivan ihanalta. Pakkasta oli liki 10 joten ylimääräisiä seisoskeluja ei tehty. Kyselin etukäteen miten pitäisi varustautua, pipo pitää olla tai joku lakki, laitoin myös ohuet juoksusormikkaat ja vielä sukat jalkaan. Sormikkaat olivat hyvät ja periaatteessa sukatkin. Niillä voi mennä veteen asti, eivätkä ne olleet liukkaat. Polku laiturille oli tosi jäinen. Siihen oli pistetty muutama mattokin. Minun sukkani vaan sen jälkeen kun ne kastuivat, tarttuivat märkinä jäiseen maahan ja mattoihin kiinni. Välillä matto meinasi ihan tulla mukana. Nauroin ihan kippurassa kun jouduin nostelemaan jalkojani, sukat venyi ja paukkui mutta onneksi pysyi jalassa. Ei voinut pysähtyä sillä silloin ne todellakin tarttuivat kiinni jäähän.
Aivan mahtava avantoreissu.

Lauantaina aamulla aikaisin olikin treenitehtaan porukalla 3 kilsan testijuoksu. Ensin kolme kilsaa alkuverraa ja sitten  sama matka takaisin lujaa. Viimeksi mulla meni koko testi pilalle kun luovutin jo ensimmäisen kilsan jälkeen. Nyt oli muitakin tekemässä samaa niin juoksu meni paljon paremmin. Loppuajaksi tuli 15:17 sykkeet 146/175. Taisi 10 sekuntia olla hitaampaa edelliseen nähden. Keli oli hieman liukkaan oloinen joten askellukseen ei välttämättä saanut tarpeeksi pitoa. Tein loppuun vielä pienen palauttavan juoksun, 19:55, 2,42 km. Syke oli vielä korkealla, avg 149 bpm. Alkulämmön kanssa yhteensä tuli matkaa 8,42 km.
Juoksujen jälkeen suoraan uimahalliin. Tuntiin sain 1100 m uintia ja vähän tekniikkaakin.

Sunnuntaina taas Katinkuruun pitkikselle. Nyt olisi vuorossa KPK:n Kotirataultra. Taas siis kello soi seiskalta jotta ehtii syödä aamupalan ennen juoksua. Mentiin parin kaverin kanssa ihan rauhallista vauhtia, mitään tavoitematkaa ei oikeastaan ollut. Kotirataultraa voisi juosta katinkuruun ja takaisin niin monta kertaa että saisi kokooon esim. 25 tai 50 km, tai ihan kuinka paljon itsestä saa irti. Parin kierroksen jälkeen jäin juoksemaan omaa menoani ja ajattelin että jos nyt sen 20 saisi täyteen niin hyvä. Sitten mietin kesän tulevaa 55 kilsan polkujuoksua ja totesin että kyllä nyt vaan pitää jaksaa enemmän. Juoksin sitten 3:11,  25,02 km avg 126 bpm. Se määrä kyllä riitti tälle päivälle. Aivan hyvä aamun pitkä lenkki.

Tällä viikolla tuli treeniä n. 8 tuntia ja juoksukilometrejä 51,8.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti