sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Polkuja ja mäkijuoksua


Olen maltilla aloitellut uusia treenejä, ettei vaan palautumisessa tulisi takapakkia. Intoa on juosta mutta annetaan kropan palautua kunnolla, lähinnä siis jalkojen. Myös viime viikon lihaskuntotreeni on painanut joka puolella kehoa.

Maanantaina polkujuoksua Yyterissä. 1,20 min, 9.85 km, keskisyke 132.
Tiistaina tunnin verran Yyterissä koirien kanssa kävelyllä. Tuuli oli tosi navakka joten sai ihan pistää pipon päähän ja pysytellä vähän paremmin dyynien suojissa. Toukokuun hellepäivät ovat tällä erää ohi.

Keskiviikkona oli vuorossa taas treenit stadionilla. Kävin vähän lämmittelemässä ensin maastolenkillä, 7 km, 50 min, sykkeellä 134. Siis ihan rauhallista peekoota. Siitä sitten stadionin puolelle, Tällä kertaa meillä oli varavetäjät, TT oli estynyt ja delegoinut homman  eteenpäin. Ohjeet oli annettu ja niitä noudatettiin. Lämmittelyä alkuun ja sitten vähän keskivartalotreeniä ja siihen päälle pyramidiharjoitus. Lopuksi taas tekniikkaa ja rappusia. Oli taas hyvät treenit, nyt en saanut itseäni niin tukkoon kuin viimeksi vaikka seuraavana päivänä kyljissä tuntuikin sivulankut.


Tämä viikko on suoritettu myös
Treenitehtaan haasteita, sekä
lankkuhaaste että kyykkyhaaste.
Punnerrushaasteen jätän suosiolla
väliin. Kuun lopussa katsotaan
miten sujuu...
vielä ollaan aikataulussa.

Tein hyvän heräteostoksen
facekirppikseltä. 2XU:n pitkät
juoksutrikoot 25 egee.
Ei huono kauppa ja pökät oli hyvät.
Tuli heti testattua kun oli niin
kylmä keli että piti vaihtaa caprit
vähän pidempiin pultteihin.


Pari päivää lepoa ja lauantaiaamuna vaihteeksi mäkijuoksua. Ruosniemen pururataa muutamia kertoja ylös alas. Porissa ei sen "pahempia" mäkiä taida löytyä. Yksi kierros on n. 2-2.5 km, saldoksi tuli lopulta 12 km ja 1,32 tuntia. Isoimpien mäkien yläpäässä vähän joutui antautumaan mutta muuten ihan ok treeni. Laskittelurinteen mäkivedot jätin suosiolla väliin. Kuukauden päästä on Ylläksellä mäkijuoksua, siihen ei enään vedot auta. Noita mäkiä pitänee sahata vielä muutamia kertoja.Sunnuntaina kävin taas vaihteeksi Yyterissä katsastamassa polkuja maanantaita varten. Saan mukaani muutaman juoksukaverin ja lupasin suunnitella sopivan reitin.
Yhteensä tuli 10 kilsaa pk-vauhdilla. Lauantain mäkinen treeni ei painanut onneksi jaloissa. Yyterin kangasmaastot ovatkin jaloille armollisia, kuten myös pääkopalle. Jos niille poluille lähtee polla piukeena niin takaisin kyllä tulee mieli leppoisana. Polkuja on ristiin rastiin, ei tarvitse kuin valita oikea suunta, eksymään ei pääse.

Vesi on edelleen tosi matalalla

Kun tulin takaisin kotiin oli pihalla hauska näkymä. Oliskohan mies ajatellut vinkkaavansa että olisi jo aika saada meillekin yhteinen harrastus.

Molemmille oma ruohonleikkuri :)

Viikon päästä osallistun Lattomeren Ultraintervalliin. Viime vuonna sain tehtyä kaksi kierrosta ja toisenkin vaivoin kramppien takia. Nyt olen vähän paremmin valmistautunut. Lähinnä siis yrittänyt olla rasittamatta itseäni liikaa. Ehkä pari rentoa juoksua viikolla ja kehonhuoltoa. Tavoite olisi neljä kierrosta. Yhden kierroksen mitta on 13 km ja lähdöt on kolmen tunnin välein. Tärkein asia taitaa olla miten käyttää juoksujen välisen ajan ja miten tankata sopivasti energiaa.
Tulee mielenkiintoinen lauantai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti