sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Aamulenkkejä ja pyöräilyä

Aamun nautintoja

Maratonin jälkeen on ollut vähän vapaa-aikaakin erilailla. Olen saanut tehtyä jopa puutarhahommia, kasvihuoneeseen on istutettu tomaattia ja kurkkua ja vähän yrttejäkin. Vattupensaskin löysi uuden paikan.
Työmatkapyöräily aloitettu, yhdelle päivälle matkaa tulee n. 39 km. 
Tiistaina olin ensimmäistä kertaa juoksemassa, viiden kilsan palauttavaa rauhallista ja ihan tuntui hyvältä. Sattuneista syistä sen lenkin tein Turussa Aurajoen rannoilla. Olin työreissulla joten aamulenkki oli aikaisin ennen koulutuksen alkua. Kiva juosta vaihteeksi muualla kun tutuilla kotimestoilla. Siitä innostuneena kävin perjantaiaamuna ennen töihin lähtöä Martankin kanssa juoksemassa, Yyterin rannalla. Voi että kun oli lähdettävä töihin, mieluusti olisi tehnyt pidemmän kun 6 kilsan lenkin.

Turuus
Aamulenkki Aurajoen varrellaAamulenkki Yyterissä
Viikonloppuna oltiin ensimmäistä kertaa mökillä ja tuli siellä heittettyä talviturkkikin mereen. Se ei käynyt ihan kuin Strömssöössä. Kovasta löylystä kylmään veteen ilmeisesti aiheutti sen että kun pääsin takaisin rantaan olin ihan ihme horkassa, tuli kummallinen olo. Onneksi se meni ohitse, jouduin kyllä lämmittelemään kauan saunan lauteilla ennenkuin olo tasaantui. Löylyä en kyllä uskaltanut heittää. Erikoinen olo kyllä oli. Saattaa olla että verenpaine jotenkin heitteli taivaisiin. En tiedä vaikka olisi viikon takainen maraton myös vaikuttanut kropassa.
Sunnuntaina suuntasinkin illemmalla pienelle polkujuoksulenkille, 7 kilsaa tuli saldoksi matalalla sykkeellä. Sain kaverinkin houkuteltua mukaan.

Yyterin polkuja

Olen nämä lenkit tehnyt nyt uusilla Zanteilla ja olen tykästynyt tossuun. Hyvä ostos oli !

Keskiviikkona tein Porin metsässä pienen 4 kilsan lämmittelylenkin ja suuntasin sen jälkeen stadionille Treenitehtaan Stadionhärdelliin...en etukäteen tiennyt mitä kaikkea se pitää sisällään. Jotain tekniikkaa yms. Aloitettiin juoksutekniikalla, hyppyjä, loikkia jne. kolme kertaa kukin sarja. Sitten pari kierrosta radalla ja päälle kuntopiiriä. Kolme kierrosta, 9 pistettä ja 45 s per liike.
Jaloissa on voimaa, mitä nyt vähän rupesi hapottamaan jo alkumetreillä mikä varmaan johtui maratonista vielä. Kaikki yläkropan liikkeet, punnerrukset, painot ja sensellaiset  olivat todellakin alakanttiin. Tiesin sen jo etukäteen että on haastavaa. Loppuun vielä kierros palauttavaa juoksua stadionin radalla.
Seuraavana aamuna taas tuntui kropassa että on jotain uutta tehty. Selvästi liian iso tauko edelliseen lihaskuntotreeniin. Päivän mittaan vaan jumitti enemmän ja enemmän. Illalla oli pakko lähteä pyöräilemään jos se vähän auttaisi jumeihin. Torstain läskipyörälenkille tuli kestoa 1,5 tuntia ja matkaa kertyi n. 12 km. Vaikea sanoa auttoiko se yhtään sillä edelleen on ollut kankut ja koivet todella kankeena. Myös kädet ja vatsalihakset parkuvat.


Perjantaina kävin jo pienellä juoksulenkillä, alkujäykkyyden jälkeen ihan ok menoa, kunhan ei pysäillyt välillä. Koira oli mukana joten muutamia stoppeja tuli. Lauantaina olisi ollut mahdollisuus tehdä kaverin kanssa rapputreeniä mutta  vahingosta viisastuneena jätin väliin, Palaudutaan nyt kunnolla, edessä on jo parin viikon päästä pitkää treeniä johon pitää myös valmistautua.
Tarkoituksella olen tehnyt maratonin jälkeen vain lyhyitä juoksulenkkejä. Mieli teki jo tehdä pidempääkin, mutta vielä sunnuntainakin ajattelin sen juoksun vaihtaa pyöräilyyn.
Sain kaverin mukaan ja käytiin Reposaaressa jätskillä. Kierrettiin saari ja nautittiin maisemista ja kivasta reissusta. Kilometrejä tuli n. 32 joten ihan hyvä sunnuntaitreeni.


Reposaari


Kyllä mieli olisi tehnyt vielä juoksemaankin...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti