lauantai 31. maaliskuuta 2018

Vetoja, lyhyistä pitkiin ja upeita kevätkelejäMaanantaina katselin pitkin päivää pihalle auringonpaisteeseen. Työpäivä venyi turhan pitkäksi mutta ehdin  ulos vielä auringon paisteessa. Maanantain treeni oli 10 km peekoota. Pakkasen puolella oli keli, vähän tuulinen joten pistin ihan talvivermeet vielä päälle. Hyvä niin, tuuli oli kuitenkin aika napakkaa joten kylmää oli, kun pääsin pois vastatuulesta niin vähän helpotti. Jalkaan pistin hokat ja ne jotenkin oli ”kovat” asfaltilla. Kolmen kilsan jälkeen suuntasin metsään ja siellä ne olivat oikein mainiot. Koska öisin on ollut aikalailla vielä pakkasia olivat polut ja metsätiet hyvässä kunnossa, lumisia ja vähän jäätäkin välillä mutta hokat pitivät hyvin.  Pitkästä aikaa oli nautinnollista hölkkäillä lumisilla poluilla. Sininen taivas ja luminen maisema kyllä hiveli kaikkia aisteja. Tuli kyllä muutamaan otteeseen pysähdyttyä ja  nautittua maisemasta. Kiersin Yyterin kautta kotiin ja sielläkin lunta riitti. Lopulta kilsoja tuli vähän yli 11. Mukava treeni ja leppoisa, ei tarvinnut kellon kanssa kisata.Tiistaille oli varattuna vetotreeniä. Valmistauduin jo pidempään vk-rypistykseen kun tajusinkin että nyt olikin vain pieniä vetoja! Hyvä sillä niistä minä pidän, ne ei ole liian raastavia. Peekoon päälle 5 x 4 sähkötolpanväliä, 2 tolpan väliä kävelyä, 2 hölkkää ja sitten taas 4 tolppaa täysillä. Peekoota kotiin. Oliskohan vedon pituus n. 200 m. Helppo seurata noita tolppia eikä katsoa että tulee tietty matka täyteen. Taisi silti mennä yksi ylimääräinenkin kerta. Treenistä tuli hippasen yli 6 km. Tuuli oli taas tosi kylmää, vaikka aurinko paistaa on nämä kevätkelit aika petollisia.

Tällä kertaa asfalttia pitkin...
Keskiviikko oli karhuviestiporukan treenipäivä, juoksua pääasiassa. Lämmittelyä ja satasen vetoja. Päälle muutama kierros palauttavaa ja viimeinen kiihdytellen. Hyvin kulki. Saatiin jopa livekuvaa vedoista. Sain myös Porijuoksun pokaalin! Olihan sekin hieno!

Pokaali löysi omistajansa...
Torstaina kävin salilla ennen töihin menoa. Kunnon jalkatreeni pitkästä aikaa. Ensiviikko pitää ottaa iisimmin ettei jalat jumita karhuviestissä. Pitkäperjantain käytin hyötyliikuntaan joka minulla kieltämättä on vähäistä ollut viimeaikoina. Siis siivosin ! Koko päivän. Eikä edes kaikkea saanut tehtyä. Aamulla aloitin ja illalla lopetin ja jätin sitten päivän treeninkin väliin.
Lauantaina lähdin Yyteriin ulkoilemaan, hotellilla oli ulkoilutapahtuma ja ranta olikin täynnä ihmisiä. Aurinko helli ja muutenkin siis aivan mahtava tuuleton ilma. Nautin ihan vain ilmasta, kävelin rannalla ja katselin maisemia. Upeaa.


Kolmisen tuntia tuli ulkoiltua. Kävin kotona vähän haukkaamassa jotain ja lähdin sitten tekemään edellisen päivän väliin jääneen treenin. Pistin jo kesälenkkarit alle, mutta vielä vähän paksumpaa trikoota. Kieltämättä lämmitti. Vuorossa siis taas vetoja, 5 x 1000 m. Jotenkin tuntui että energia oli vähissä, ehkei aamun puuro ja pizzapala iltapäivällä oikein riittänyt. Taisi yksi banaanikin mennä. Mutta viisi vetoa tuli tehtyä ja lopulta ne kyllä meni oikein hyvinkin. Kilometrejä kertyi 10.

Sunnuntaiksi on vielä luvattu yhtä kaunista keliä, viikon pitkis pitäisi tehdä ja mielessä olisi eväsretki Munakariin...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti