sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Uudet kesätossut

Hoka Speedgoat 2

Pakkaset sen kuin jatkuu.
Viime viikon aherruksen jälkeen päätin  maanantain pitää lepoa, juoksusta. Sen sijaan tein salitreenin, viime viikolla en salille ehtinytkään. runsaan tunnin menee ohjelman läpikäymiseen.
Jotenkin jo tuntuikin siltä että hartiaseutu tarvitsi jotain liikettä. Hyvä treeni oli.
Tiistaina oli vuorossa normi pk-treeni. Pähkäilin vaan uskaltaisiko tuonne ulos vai en. Pakkasta -15 astetta mutta tuulen purevuus nostaa sen varmaan yli 20 asteeseen. Päivällä kävin koiran kanssa runsaan puolentunnin kävelyllä, ihan hyvin tarkeni kun oli kunnolla vaatteita päällä. Eikä Marttakaan valitellut että varpaita palelisi..
Uskaltaudun lopulta pihalle, pakkasta taisi olla sen 15, onneksi tuuli oli hellittänyt. Tarpeeksi vaan kamppeita päälle niin hyvin tarkenee. Pistin talvitrikoiden alle kalsarit ja viime tipassa lisäsin päällimmäiseksi shortsit. Juoksutakin sijaan pistin kevytuntsikan, kunnon paksun pipon, kypärämyssyn, villasukat, säärystimet, kunnon kintaat jne. Mutta tarkenin, ei paleltanut ! Jotenkin kuvittelin että tuuli olisi ollut navakka mutta ehken tuosta vaatekerrasta johtuen huomannut tuulta laisinkaan. 6,1 km, 50 min ja keskivauhti 8,11 ja syke 137 pbm, olin ihan tyytyväinen lenkkiin.

Pakkaspäivän treenimuotia
Keskiviikon tekniikkatreenit vaihtui juoksuvetoihin karhuhallissa. Rataa ympäri niin monta kertaa että saldoksi tuli n. 7 km. Alkuverraa pari kierrosta, muutamia kierroksia 100-200 metrin vetoja ja pari kokonaista kierrosta lujaa ja lopuksi pari palauttavaa. Keskivauhti oli 5,38 ja keskisyke 149 pbm, 40 min.
Sain myös kuopukseni mukaan juoksemaan kun hänen bussinsa Vaasasta saapui sopivasti. Hän pääsi siis mukaan hyvään treeniin.


Torstaina ei ehtinytkään treenailla kun suuntasimme tyttären kanssa bussilla GOEXPO-messuille Helsingin messukeskukseen. Pieni miniloman poikanen. Yö hotellissa, hyvä aamupala ja sitten ehti vähän tutustua lähimpään ostokeskukseen ennenkuin siirtyi messuille. Siellä vietettiin perjantai ja illalla junalla kotiin. Messuilta mukaan tarttui fillarihanskat, juoksusukat, uudet polkujuoksukengät yms. niin ja pieni putkirulla jalkapohjille...
Uudet tossut olivatkin ostoslistalla, myyjän suosituksesta mukaan siis lähti Hokan kengät. Uusi tuttavuus minulle joten pitää pikimmiten testailla käytännössä. Kerroin myyjälle meneväni Pallakselle juoksemaan ja hän kyllä suositteli kyseisiä kenkiä, ne ovat juurikin tuollaiselle maastolle ehdottoman erinomainen valinta. Mukavalta ne tuntuivat jalassa eikä hintakaan päätä huimannut. Mielellään tekee ostoksia asiantuntevan myyjän kanssa. Kengät tarttui mukaani Skandinavian Outdoorin osastolta. Siellä oli kyllä erinomainen palvelu. Messuantiin muuten vähän petyin sillä olin odottanut enemmän juoksuun ja kuntoiluun liittyviä juttuja. Puolet hallista oli golfia, pyöräilyosasto oli myös iso, siellä vierähti kyllä tovi. Siellä tuntui olevan sähköpyörät "se juttu".



Lauantaina lähdin hyvän ystävän ja koirien kanssa aamulenkille. Kaksi tuntia metsässä kirpakassa mutta aurinkoisessa säässä. Polut olivat mainiossa kunnossa ihan patikoitavaksikin. Pieni evästauko pidettiin sopivan paikan eteen tullessa. Loppupäivä meni vähän kotoilun merkeissä, vaihteeksi niinkin.
Kun perjantaina vietettiin äiti-tytär laatuaikaa kuopuksen kanssa messuilla, piti sunnuntaina viettää äiti-tytär laatuaikaa myös vanhemman tyttären kanssa. Lähdettiin Puuvillan osotoskeskukseen shoppailemaan. Jotenkin vaan siellä vierähti useampi tunti ja sitten pitikin kiiruhtaa kotiinpäin että ehtii päivän pitkiksellekin.

Sunnuntain pitkikselle lähdin sitten vasta illemmalla. Jätin sen kyllä tarkoituksella iltaan että olisi pakkanen vähän siedettävämpää. Lähdin vähän ennen kuutta ja pakkasta oli reippaasti alle kymmenen. Lopulta kun pääsin kotiin sitä olikin jo 12 astetta. Huomasin kyllä lenkinkin aikana että vähän viluttaa joten pk-vauhtia piti vähän kiristää että kroppa paremmin lämpenisi. 2,06 h, 15,5 km ja  keskisyke 143 pbm.

Nyt kun on tossut hommattu kesän polkukisoihin niin selkeästi huomaa että motivaatio nousee...



4 kommenttia:

  1. SpeedGoat kakkoset <3 Kuulin muiltakin juoksijoilta messuilla samanlaisia terveisiä messujen annista. Monille muiden juoksututtujen tapaaminen oli sen vuoksi se ykkösjuttu. Varmaan sen takia niin moni tuli moikkaamaan mua Hokan ständille, kun tiesi mun päivystävän siellä sunnuntain.

    Hienosti sulla näyttää menevän juoksutreenit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielelläni olisin sun kanssa hieronut kauppoja, mutta olin messuilla jo perjantaina. Silloinkin oli kyllä päteväntuntuinen tossuasiantuntija paikalla, ketä sitten lienee ollutkaan niin hyvin esitteli tuotetta.

      Poista
  2. Noi on ihan törkeen hyvät kengät, omat suosikit poluille :)

    https://mydirtyfatbike.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä tosi tyytyväinen noihin tossuihin. Niistä on kuulunut niin hyviä kokemuksia että uskalsin hommata, toki myyjäkin oli vakuuttava :)



      Poista