sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Räpsöö Run

Himostraililta on hyvin palauduttu, joten nyt olisi vielä tovi täsmätreeniä Tampereen maratonille. Viime viikolla on tehty peekoota ja myös tasavauhtista veekoota. Vähän  mäkivetoja ja muuta normisettiä. Sunnuntaina tein illemmalla pitkän lenkin, 2.5 tuntia 18 km. Mietin että pitäiskö juosta maratonia ajatellen asfaltilla, vai säästelisikö jalkoja ja menisi maastoon. No, päädyin metsäreitin kautta Yyteriin ja pitkästä aikaa pitkospuita pitkin Selkämeren kansallispuistoon. Ihana alusta jaloille nuo pitkospuut. Huomaamatta rupesi kilometrit vilistämään...Maanantaina lähdin viettämään työkamun kanssa laatuaikaa metsään. Mukaan kaffetta ja evästä ja mustikkaämpärit! Hieno iltapäiväreissu, tosi lämmin ja aurinkoinen keli, mustikkasaaliskin oli runsas.
Tiistaina oli heti aamuksi sovittu vetotreeni. 5 x 4 minuuttia. No, lopulta se olikin 7 x 400 metriä. Valkku kellotti stadionilla, Tuntui vähän hurjalta mutta lopulta treeni olikin oikein hyvä, helposti meni kierros alle kahden minuutin. Paras oli 1,38 ja viimeinen jo vähän rennommin 1,51. 
Illalla töiden jälkeen pitkästä aikaa salille. Uusi tuttavuus, highroller. Hyvä tunti, vähän erilailla sai kroppaa rullailtua kun rullassa oli jalat...
Torstaina tunnin pk. Nihkeetä oli lähtö mutta taas kerran hieno lenkki, olisi painellut vaikka kuinka kauan. Maraton olisikin leppoisaa jos menisi sen 135 sykkeellä....
Perjantaina lepoa ja lauantaina Räpsöö Run. Reipas 10 km.
Keli oli mahtava,aurinkoinen ja tyyni, siis aikalailla lämmintä. Tapahtuma on pieni ns. kyläkisa, vähän retroa kun numerolaputkin oli tosivanhoja kankaisia, olisiko ollut jotain lasten vanhoja hiihtokisojen lappuja. Hienoja, itse sai valita numeronsakin ! Osallistujia tänä vuonna oli viitisenkymmentä, vähän vähemmän kuin viimevuonna mutta hyvin pääsi tunnelmaan. Hyvän alkulämmittelyn jälkeen startattiin kohti Reposaaren rantoja. Reitti oli monipuolinen sekä maisemiltaan että alustaltaan. Reitti kulki pääasiassa pitkin soratietä, neulaspolkua, pururataa..kierrettin saari, takarannalta Junnilan kautta urheilukentän takaa venesatamaan ja puistobulevardia pitkin maaliin. Vitosen matka juostiin kahteen kertaan.

Alkulämmittelyä

Lennokkaasti maalissa

Olin mukana treenitehtaan pienessä porukassa, en oikeastaan tiedä oliko kaikki entisiä vai nykyisiä treenaajia mutta jokatapauksessa kiva ryhmä. Tavoite oli juosta kymppi noin tuntiin. Mun ajaksi tuli 58.41.
Maalissa oli tarjolla pientä purtavaa ja sitten pääsi saunaan. Tänäkin vuonna päästiin ihan paikallisen asukkaan pihasaunaan vierailulle. Aivan järjettömän hienoa, tuli löylyteltyä ehkä hieman liian kipakasti tuollaisen juoksun jälkeen sillä meinasi ihan happi loppua, pikku vilvoittelu pihalla ja reilusti juotavaa niin johan olo koheni. Saunottelun jälkeen oli tarjolla soppalounas.
Vähän palauttavaa liikuntaa vielä illemmalla kun Martalla oli koiratreffit ja käytiin sitten rannalla kisailemassa. Tai siis koirat kisaili, itselle tuli hyvää palauttavaa kävelyä.

Martta ja Sulo

Päivän kymppi ei ollut ihan paha vaikka reippaasti tuli paineltua, mutta olo juoksun jälkeen, vielä illallakin, aika naatti. Paukkuja olisi ehkä riittänyt kovempaankiin menoon ! Hyvät fiilikset jäi tapahtumasta kokonaisuudessaan. Sunnuntaina pitkä parin tunnin pk-lenkki. 16 km tuli saldoksi, pari viimeistä kilometriä piti mennä hieman reippaammin ja myöhemmin kun katsoin aikoja niin ne oli jopa 5.33-5.38. Kyllä siis irtosi !
Tänään myös kävimme pistämässä kesämökkiä talviteloille. Tuntuu että mökkikausi tänä vuonna loppui ennenkuin edes kunnolla alkoikaan. Eipä siellä ole ehditty paljonkaan käydä, kieltämättä mun juoksukisat on osaltaan verottanut mutta kesäkelitkään ei ole olleet kovin suotuisat.
Toivotaan että siellä vielä syksyn mittaan päästään viettämään aikaa.

Syksyisiä kelejä saaressakin

Tampere maraton lähenee. Kaksi viikkoa vielä pitäisi treenata. Kalenterissa on muutamat harjoitukset jäljellä. Vähän on sellaiset fiilikset että onko taas tarpeeksi juostu ja harjoiteltu..ne nyt varmaan kuuluu asiaan tollaiset epäilyt. Kyllä tässä koko kesä on säännöllisesti treenattu. Siis erittäin tavoitteellisestikin vielä !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti