sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Joutsjärvi Nokki Extreme Trail


Tämä viikko olikin palauttava viikko. No, ainakin alkuviikko palauteltiin.

Maanantaina oli ansaittu lepopäivä joten siis Bodycombattiin ! Sai kroppa vähän lisää liikkuvuutta.
Tiistaina sain yllätys yllätys työkaverini mukaan aikaiselle aamulenkille. Mulla oli vuorossa tunti peekoota joten se sopi hyvin kaverinkin vauhtiin. Käytiin Porin metsässä nauttimassa kosteasta aamukelistä. Kummasti kyllä virkisti, pitää ottaa tavaksi tuollaiset aamuherätykset !
Aamulenkki taisi vaikuttaa positiivisesti sillä illalla tuli pestyä yksi ikkuna...vuoden ensimmäinen klasinpesu, jee !
Keskiviikko oli lepopäivä ja koska aurinko paistoi täysillä vielä illallakin,  tein Martan kanssa vähän pidemmän mettälenkin. Mieli olis tehnyt juoksemaan mutta hyvähän se on pitää kiinni lepopäivistäkin.
Torstaina vuorossa tunti peekoota.Suuntasin Yyterin metsiin ja melkein flow iski kun en olisi millään kääntynyt takaisinpäin. Tosi kutsuvia nuo luikertelevat polut.

Kaikkihan sen tietää että metsän mättähällä mieli lepää...

Perjantaina oli treffit Massilla. Siellä en ole oikeastaan juoksemassa käynytkään. Sieltä löytyi juurikin sopiva mäki päivän aiheeksi. Tosi pitkä ja loiva. Alkuverryttelyn jälkeen mäkivetoja muutaman kerran, kävellen alas ja taas ylös. Jokaisen vedon lopussa kyllä hyytyi ja hyvä että pääsi mäen päälle...
sykkeet nousi hyvin mutta kyllä sitten nopeasti laskikin. Lyhyt ja tehokas treeni siis. 
Tuollaisia pitkiä ja loivia mäkiä ei pahemmin ole repertuaariin kuulunut, olen kuvitellut että mitä jyrkempää niin aina parempi mutta tänään ymmärsin kyllä tuon eron.

Sunnuntain pitkä lenkki siirtyi viimetipassa lauantaille. Kullaan  Joutsijärvellä oli mukava pieni tapahtuma Joutsjärvi Nokki Extreme Trail. Järjestäjänä paikallinen suunnistusseura Not-OK PKS SK.

Reitti kiersi Joutsijärven ympäri, 27,5 km mutta mittariin tuli kyllä 29 km. Aikaa meni n.viisi ja puoli tuntia. Tauot kun ottaa pois niin juostiin se nippanappa alle viiteen tuntiin. Osallistujia tässä tapahtumassa oli parisenkymmentä. Minä lähdin matkaan kolmen pintakaasuttelijan kanssa. Reitille mahtui sorateiden pätkiä, neulaspolkua, kivikkoa ja juurakkoa, pitkospuita ja pari vedenylitystäkin. Keli oli aurinkoinen, ei tuullut ja polut olivat pääosin  kuivia...muutamissa kohdissa vähän jäätä mutta nekään ei oikeastaan olleet edes liukkaita. Minua oltiin maaston haasteellisuudesta varoiteltu mutta mielestäni reitti oli mainio. Viimeisellä parilla kilometrillä oli tosi teknistä alustaa, pelkkää juurta ja kiveä. Mutta sekin tuntui kovin tutulta. 
Tämänpäiväinen lenkki oli tosi hyvä treeni Karhunkierrosta ajatellen. Olen tyytyväinen että lähdin mukaan sillä olin tosiaan jo päättänyt etten lähde, mutta perjantai-illalla kuitenkin muutin mieleni.
Paikatkin kesti hyvin vaikka viimeisestä noin pitkästä lenkistä on aikaa jo puolivuotta. Viime sunnuntain 16 km oli tämän talven pisin. Ehkä viimeisellä parilla kilsalla rupesi tuntumaan pohkeissa ja takareisissä enemmän. No, varpaat oli kyllä hellinä. Ilmeisesti salomonit ei tunnin-parin pidempiä reissuja siedä. Pitää hommata numeroa isommat...
Vaikka tapahtuma oli pieni ja matka haastava niin mielestäni järjestelyt olivat onnistuneet. Toivottavasti tapahtumalle saadaan jatkoa.


Sunnuntaina taas palautellaan.


3 kommenttia:

 1. Onpas sinulla ollut kadehtittavan ihana liikuntaviikko! Juuri tuollaista liikunnan kuulu ollakin - fyysisten terveysvaikutuksien lisäksi siitä saa myös henkistä ja sosiaalista nautintoa.


  Tulin kiittelemään, siitä että kirjoittelit aikaisemmin Juoksukaverikirjapostauksen, jonka idea on Takomorunnersheimolaisilta. Nyt kokosimme yhteen kaikki löytämämme juoksukaverikirjapostaukset ja toivotamme sinut sekä lukijasi erittäin tervetulleiksi tutustumaan niihin sivuillemme.

  Juoksukaverikirja on edelleen auki ja sivuja riittää, joten kuka tahansa juoksunystävä voi kirjoittaa postauksensa sinne. Kiitos ja tervetuloa lukemaan juoksubloggaajien postauksia. =)

  http://www.takomorunners.com/2017/04/takomorunners-juoksukaverikirja.html

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi, välillä on tarpeen juoksennella omien ajatustensa kanssa mutta onhan se parasta kun saa liikkua hyvässä seurassa !

  VastaaPoista
 3. Onneks lähdit mukaan! Oli tosi kiva lauantai ja voisihan tuon kiertää taas joskus uudestaankin vaikka pidennettynä reittinä jossa lisää autiotupia ja laavuja.

  VastaaPoista