sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Uusia tuulia ja talvisia polkuja


Oli aika uudistaa blogin ilmettä hieman kevempään suuntaan. Tarvitsin siihen kyllä hieman (paljon) apuja kuopukselta...olen näitä uudistuksia miettinytkin jo tovin mutta kun en ole tiennyt mistäpäin alkaisi...nyt näyttää paremmalta. Vähän kuin kevään merkkejä ilmassa täälläkin.

Kevät ja kevät. Nyt iski meillekin talvi. Ei tällaista lumen määrää ole tänä talvena ollut. Onpahan sitten käyty ulkoilemassa ihan urakalla. Martta on mielissään lumesta ja ja koiran kanssa onkin tehty metsässä pitkiä lenkkejä.
Sattui tiistaina olemaan lomapäivä ja aivan mahtava aurinkoinen talvipäivä. Aamulla Martan kanssa parin tunnin reippailulle Yyteriin. Meillä on Martan kanssa omat hienot polut joissa voidaan kulkea ilman hihnaa ihan rannalle asti. Metsä on täynnä uusia hajuja ja polunpätkiä joita haistella..jännää huomata että metsässä on aikalaillakin eläviä ainakin jäljistä päätellen, mitä lie, kettuja ehkä..peurojen jälkiäkin on paljon. No välillä sitten käytiin huilaamassa kotona ja sitten oli vuorossa juoksulenkki. Harmitti ihan kun oli niin lyhyt loma.

No lunta on sitten satanut lisää mutta kun kerran polkuja haluan juosta niin eikun mettään vaan uudestaan. Peekoo-lenkistä tuli hieman raskaampi kun sain avata polkua samaan tahtiin kun eteni. Mutta aivan mahtavaa juosta lumisessa metsässä.Ensimmäistä kertaa tänätalvena on ladutkin Yyterissä. Hiihtämään en kylläkään tänä viikonloppuna ehtinyt. Ohjelmassa oli aamulenkki Martan kanssa ja sitten ruuan laittoa ja tyttären kanssa metsälenkille. Lumessa tarpominen oli hieman odotettua raskaampaa mutta kun vaan kiltisti jatkettiin matkaa niin jo rupesi helpottamaan ja endorfiinitkin jylläämään. Tuli ihan hyvä lenkki lopulta. Tänään oli samat suunnitelmat ja juoksulenkki tuli tehtyä vasta illemmalla ja nyt ei poikettu metsään vaan kuljettiin muuten vaan lumisia teitä. 

Yyterin lumienkelit

Vielä viikko sitten oli niin järisyttävän liukasta ja jäistä että oli pakko vaihtaa juoksulenkki kävelyyn, Metsästä kyllä löytyi sitten näinkin hyviä reittejä joissa ei lumesta tietoakaan. Martan kanssa tässä istahdettiin paikalliseen jakkaraan..

3 kommenttia:

 1. Endorfiinit todellakin jylläsi!

  VastaaPoista
 2. Ompas todella hienoja kuvia! Pitäisi itsekin suunnata joku päivä Yyteriin koiran tai lasten kanssa. Vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika ! Yyteristä kyllä maastoja löytyy jokalähtöön, nyt kun vaan tuo loska sulaisi pois niin olisi hieman mielekkäämpää kirmailla...

   Poista