sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Vuosi loppuu...

Joulu meni nopsaan. Huomenna pitää taas mennä töihin, onneksi vaan pariksi päiväksi sillä sitten on lomaa, loppuvuosi !

               

Yritin pitää joulutarjoilun hieman viimevuotta keveämpänä mutta epäilenpä siinä onnistuneeni. Kinkkua meni kohtuudella mutta suklaata ja muuta makeaa sekä joulunjuomiakin jonkinverran. Mutta muodikasta on olla itselleen "armollinen" eli siis nauttiakin voi ilman huonoa omaatuntoa. Juuri näin. Nyt uuden vuoden alkaessa voi taas ottaa itsestään niskalenkin. Mielestäni silti olen ollut suhtkoht "kuosissa". Lenkkeilty on ihan säännöllisesti ja käyty salillakin, huomenna on vuoden viimeinen combat.

Eilen oltiin miehen kanssa yhteisellä kävelylenkillä, sitä harvemmin tapahtuu..2,5 tuntia reippailtiin myrskysäässä. Meri oli pahana mutta aurinko paistoi ja muuten tosi upea keli, tapaninpäivänä siis. Lunta ei meillä vielä ole eikä pakkasia joten meri tosiaan pauhasi valtoimenaan, kunnioitettavat mainingit.


Tänään oli vuorossa pk-lenkki 16 km. Nyt myönnetään että taas teki tiukkaa lähteä ulos. Helpottaisi jos olisi sovittuna juoksutreffit jonkun kanssa. Päätin kuitenkin lähteä puolenpäivän aikaan sillä illallla oli muita menoja tiedossa. Aurinko paistoi, pakkastakin jopa 2 astetta ! Nyt piti jo kaivella vahvempia trikoita ja takkia mutta ne olivat ihan oikea ratkaisu, parin tunnin lenkki välillä merenrannallakin jossa tuulikin kohtuullisesti taas. Jo 3 kilometrin jälkeen kun pääsin metsään asti tuli niin makea fiilis kun aurinko paistoi ja metsänpolut olivat tosi houkuttelevan näköisiä. Mielessä kyllä kävi että olen aika etuoikeutettu, tavallaan, harvalla ei ole näin upeita juoksumaastoja.
Aamupala oli tänään jouluinen, kaksi kuppia kahvia ja kaksi muhkeaa palaa taatelikakkua. Niillä jaksoi juosta 14 km. Palauttava ateria oli riisipuuro, joka oli tehty kookosmaitoon. Hyvää.

Siis taas kerran huomasin mitä tahmeampi on lähtö lenkille niin sitä upeampi reissu siitä tulee!
Loppuun otin kyllä muutamia mäkivetojakin, Yyterin hiekkadyyneillä oli tänään hieno juosta sillä pieni pakkanen teki sen että hiekka on kovaa tossujen alla.

Nyt pitäisi tuhota noita viimeisiä joulusuklaita pois alta että pääsee normiin arkirytmiin.

Heti ensivuoden puolella pitää tarkistella Nutsin juoksuohjelmaa, siitä pitäisi löytyä aikalailla mäkiä ja maastolenkkejä. Totesin että alamäkijuoksuakin pitää treenata, en oikein pidä jyrkistä alamäistä...mieluummin juoksen niitä ylöspäin.

Pieni yhteenveto tästä vuodesta on että juostu on säännöllisesti ja olen panostanut myös lihaskuntoon! BodyCombat on ollut ehdottomasti parasta ja syksyllä olen myös aloittanut kahvakuulailun pitkästä aikaa. Tähtäin ensivuonna on siis toukokuussa Nuts, 31 km, sen puitteissa hyvin mennään aikataulussa.

Tästä jatketaan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti