lauantai 12. joulukuuta 2015

Joulukuinen treeniviikko

Taitaa olla ennätyksiä näiden kelien puitteissa, viime viikolla rikottiin lämpötilaennätys  11 astetta lämmintä. Joulukuussa.
Pimeyttä on piisannut jo ihan riittämiin. Satanutkin on miltei päivittäin, ainakin siltä on tuntunut. On siinä taukoakin tainnut olla kun juoksemassakin on käyty.
Tuuli on ollut tasaisen navakkaa ja välillä miltei myrskyäkin. Tuohon tuuleen länsirannikolla on kyllä tottunut, mutta siltinkin se rupeaa jo vähän nyppimään. Onneksi on ollut aika lämmintä, reippaasti plussan puolella.
Maanantaina vietin vapaapäivää töistä. Onnekseni viikonlopun sateen ja myrskyn jälkeen oli jopa luvattu aurinkoakin.

Suunnittelmissa oli joulusiivousta. Otin aamun rauhallisesti nauttien ansaittua vapaapäivää. Sitten pientä siivoilua ja mattoja yms. ulos tuulettumaan. Odotin niin että aurinkoakin olisi saatavilla ja sitten pistin lenkkikamat niskaan ja lähdin pihalle.

Sen verran korkealla on vesi ettei noista pitkospuista pääsisi kuivin jaloin

Lintutorni pääsemättömissä

Karhuluodossa meri pauhaa ja hiekka lentää


Rauhallinen pk-lenkki ohjelman mukaan. Peekoota se olikin ja kesti kaksi tuntia, muutama pysäys kun oli ihailtava maisemia ja joitain kuviakin tuli napsittua.

D-vitamiinit otin parhaani mukaan talteen auringosta.
Taustalla näkyy YyteriKräsooran nokan luontopolku

HerrainpäivätYyterin kituliaita mäntyjä


Tästä kuvasta näkyy hyvin miten dyynit pikkuhiljaa katoavat mereen

Ilma oli kyllä mahtava, aurinkoinen ja tuuli myrskylukemissa. Vesikin on nyt ollut tosi korkealla ja se näkyi kyllä.

Lenkin päälle jatkoin siivousta. Nautittavaa lenkkeillä tuollaisessa säässä. Lämpöasteita muutama. Arkena ei kyllä ole päässyt juoksemaan kuin vasta pimeällä. Viikonloppuisin on satanut taikka sitten ei ole ehtinyt. Tekosyitä....

Pitäisi vaan lähteä ulos kelistä riippumatta. Pitkän treenin voi lyhentää jos siltä tuntuu. Mutta yleensä kun pääsee ulos asti huonossakin säässä, ei se keli sen jälkeen ole ollenkaan huono. Sateinen ja tuulinen keli on loppujen lopuksi ihanan hapekas. Asenne ratkaisee ja varusteet sitten kelin mukaan.

Niskasta kiinni ja "ei tekosyille". Ylös, ulos ja lenkille !

Tiistain treeninä combattia. Keskiviikkona vaihdoin juoksulenkin sauvakävelyyn vähän mäkisempään reittiin..Polku oli paikoitellen tosi mutainen mutta onneksi oli pimeää joten ei ehtinyt epäröimään mennäkö vai ei. Muutama reipas mäkinousu teki jaloille kutaa...seuraavan päivän kahvakuulatreeni täydensi tämän viikon saldoa. Tänään on sitten lepopäivä.

Pidempi juoksulenkki pitäisi vielä tehdä viikonlopun aikana. Lauantaina on vain 5 kilsan rauhallinen lenkki ja sunnuntaina vastaavasti pitkä, 16 km. Sään pitäisi olla kohdillaan joten tekosyitä ei pitäisi löytyä!

Kuten kuvasta näkyy, meillä pääsee joulukuussakin lenkkeilemään rantahietikolle

Joulu se vaan lähenee...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti