sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Selkämeren Kansallispuisto

Onpahan nyt käyty juoksemassa kansallispuiston maisemissa!Tämänpäivän pitkä lenkki suunnattiin taas kuinkaollakaan Yyteriin. Pitkin rantaviivaa tarkoituksena vaan saada aikaan hyvä lenkki. Keli oli taas mainio, paikoitellen paistoi aurinko muttei onneksi vielä ihan liian lämpimäksi päässyt.
Eilen muuten oli Yyterin maraton ja tänävuonna ne jäi väliin. Ystävällä oli juhlat perjantaina jossa muuten jorattiin kasarihittejä yömyöhään ja heti lauantai-aamulla lähdin hoitamaan mummun mussukkaa. Mummun velvollisuuksiin kuuluu olla apuna tarvittaessa, mahdollisuuksien mukaan tietty, nyt vietin Leon kanssa koko päivän. Napero on jo puolivuotias joten mummunkin kanssa hyvin pärjäillään. Päikkärien aikaan pakattiin poika vaunuihin ja käytiin siten fiilistelemässä juoksuilmapiiriä lähtöalueella.

Juoksulenkkiin tuo mukavaa vaihtelua erilaiset maastot. Asfalttiin välillä kyllästyy ja metsäpoluilla ja kangasmaastoissa on mukava vaihteeksi juosta. Tänään kokeiltiin ihan uutta juoksualustaa, pitkospuita ! Olikin ihan kivaa vaihteeksi. Välillä sai mennä keskittyen ja tossunkärkiä tarkkaillen mutta iso osa matkasta oli niin komeaa ja leveää lankonkia ettei tarvinnut kuin ihailla maisemia..

Yyterin sannoilta siis pääsee opasteita seuraten "Yyterin lietteille", välillä taivalletaan Selkämeren Kansallispuiston alueella. Matkan varrella on useita lintutorneja ja pitkospuita jotka jossain vaiheessa vaihtuvat uusiin leveisiin ja esteettömiin kulkureitteihin. Huhtalasta poikettiin kylänraittia Mäntyluodon pikatielle ja sitäkautta kotiinpäin. Siinä tuli sitten samalla asfalttiakin taputeltua.
Matkaa tuli n. 16,5 km ja aikaa meni 2,13...välillä ihailtiin kyllä maisemiakin.Teinhän minä myös hieman puutarhahommiakin illemmalla...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti