maanantai 28. heinäkuuta 2014

Hellepäiviä

Onpa nyt ollut viimeiset 2-3 viikkoa sellaista hellettä että ihan hirvittää. Jatkuvasti lähellä 30 astetta, vettäkin saisi jo vähän sadella, alkaa nurmikot ja kasvit olla ihan rutikuivia. Lähikunnissa on ollutkin kunnon ukkospuuskia mutta meille ne ei ole vielä yltäneet, nyt on kyllä loppuviikolla odotettavissa.

Juoksutreenejä on pitänyt välillä soveltaa kuumuuden takia. Useasti olenkin ollut lenkillä jo aamulla ennen töihin menoa. Onneksi työaika nykyisin sallii sen että pystyy aamuisin liukumaan. Aamulla on jo tosi lämmintä mutta hieman siedettävämpää kuin töiden jälkeen. Yksi pitkä 3 tunnin lenkki tuli tehtyä heti työpäivän päätteeksi ,metsäpoluilla mentiin jotta olisi hieman vilpoisampaa mutta vähän oli  raskasta juosta. Toisen kerran ajoitettiin lenkki heti aamuun ( 23 km/ 3,20 minsaa..), startti klo 7.00. Se sujui huomattavasti paremmin vaikka loppumatkalla jo rupesi olemaan tuskastuttavan aurinkoista.

Keskiviikkona aloitin työpäivän aamulenkillä ja samalla reissulla piipahdin viereiseen maauimalaan. Ai että oli virkistävä päivän aloitus. Seuraavana aamuna otettiin uusiksi kahden työkaverin kanssa. Ensin juoksulenkki ja sitten uimaan maikkalaan. Kun se sattui olemaan minun ja työkamun nimipäivä, katettiin kunnon aamukaffepöytä heti töihin päästyä, iltapäiväksi haettiin mansikkakakku! Lounaalla käytiin kimpassa. Heti töiden jälkeen suunnattiin Yyteriin rannalle ottamaan aurinkoa ja uimaan. Lämpöä siis likemmäs 30 astetta.

Pitänee huomauttaa että asun noin kilometrin päässä Yyterin hiekkarannoilta. Käyn paljonkin siellä juoksemassa. Nyt kuitenkin olin ensi kertaa rannalla nauttimassa auringosta varmaankin noin kymmeneen vuoteen! Saattikka sekin minulle aivan uusi kokemus että ravasin siellä biksut päällä..:) Alkukankeudesta pääsi äkkiä yli jos meinasin pysyä muiden perässä...meitä oli siis kaksi mun työkaveriani, toisen teini-ikäinen tytär ja minun nuorimmaiseni.

Uusi kokemus oli myös Suppailu. Vuokrattiin kimpassa kaksi suppilautaa, tosi mahtavaa !

Lopuksi vielä tarjosin kamuille iltakaffeet, tai teet...

Aikamoinen työpäivä meillä, ei ihan peruspäivä siis, ja tuollaisen päivän jälkeen jaksaakin taas kummasti. Ihan kun ei olisi töissä ollutkaan...

Mökilläkin ollaan oltu ja uitu ja nautittu kesästä.  Terassin katos on pian valmis ja laavukin noussut rinteeseen...

Tämä viikko olisi vielä työntäyteinen ja sitten alkaakin odotettu kesäloma. Heti starttaamme auton kohti Kuusamoa. Rukalle mökkiviikkoa viettämään.


Juu, uudet tossut taas. Tänään kokeilussa. Tällä kertaa Niken vomerot. Pegasuksissa rupeaa kummasti jalanpohjat väsymään kahden tunnin juoksun jälkeen...kokeillaan nyt näitä. On enemmän vaimennuksia.
On tämä tossutiede vaikeaa.

Niin ja mustikassakin olen ehtinyt pariin otteeseen käydä. Kotimaista superfoodia talven varalle.

Tänään aamulenkillä oli kahdeksan aikaan jo 19 astetta lämmintä. Hiki virtasi.

Huomenaamulla uudestaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti