lauantai 3. toukokuuta 2014

Maanpuolustusta

Viikonloppu ennen vappua vietettiin erittäin erikoisissa merkeissä. Niinisalon kankailla harjoittamassa Naisten Sotilastaitoja! Jokapaikkaanko sitä on pakko ängetä oli ehkä ensimmäinen reaktio kun tuli luvattua työkaverille, mutta "soitellen sotaan "...niinhän se menee. Ennakko-odotuksia ei siis ollut ja yllätys olikin kun jo ensimmäisenä iltana ammuttiin rynnäkkökivääreillä..mutta siis aivan mahtava viikonloppu ja uudestaankin saattaa itsensä sieltä löytää  ;)


Varusteet kuntoon ja menoksi

Naisia oli 18 kpl ja 7 kouluttajaa päälle. Majoituimme Camp Presidentissä. Aivan oma leiri jota sitten vihollisilta puolustimmekin. Ohjelmassa oli teoriaiskujen lisäksi erilaisia "rasteja" joissa harjoitettiin mm. rynnäkkökiväärin käsittelyä, ampumista yms., sulkeisharjoittelua, sotilaan voimankäyttöä, hätäensiapua, evakuoimista, suunnistusrasteja, maastossa liikkumista, kriisiviestintää...ym.ym.


Ensiapurastilla 


Suunnistusrastilla 


Potilas paareillaLauantain saldoksi saimme 17 tuntia täyttä aktiviteettia. Herätys klo 7.00. Aamupalan jälkeen sulkeisia ja rastitehtäviä. Päivällisen jälkeen sotimaan. Puolustettiin siis leiriämme, vihollisia liikkeellä. Osa päivysti aluepartioina maastossa, vaarallisia henkilöitä otettiin kiinni ja partioitiin. Vihollisia etsittiin illan hämyssä ja puolustettiin leiriä. Klo 24.00 päästiin vihdoin leiriin, sitten saunaan ja punkkaan. Uni maittoi ja aamulla taas aikainen herätys.Tutustuttiin myös temppurataan, ei mikään helppo rata. Siinä kisataan ihan virallisesti.
Sunnuntaina vielä oli ns. loppusota. Siinä sitten väijyttiin taas vihollisten leiriä ja otettiin ne kiinni. Metsässä edettiin puiden suojissa, maakuoppia hyväksikäyttäen ja maassa ryömien. Tulen sai avata vain jos vihollinen ampui ensin kohti.


Taustalla vihollisleiri
Että sellanen viikonloppu. Sotkuunkin päästiin munkille ihan yhden kerran! Lopuksi tietenkin purettiin aseet, putsattiin ne ja koottiin uudestaan. Rynkkyä siis tuli kannettua pitkän viikonlopun ajan selässä ym. vermeet päälle. Hieman oli paikat hellinä varsinkin lauantain päätteeksi.

Kaikenkaikkiaan me naiset opimme samat asiat viikolopussa mitä miehet harjoittelevat puoli vuotta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti