lauantai 3. lokakuuta 2015

Patikoimassa

Viime viikonloppu oli aivan mahtavan upea, syksyinen ja aurinkoinen. Sunnuntaina päätimme sen kunniaksi lähteä patikoimaan eväsrepun kanssa.
Suuntana Preiviikin-Yyterin luontoreitti Selkämeren kansallispuiston maisemissa. Aloitimme päiväreissun Huhtalan lintutornilta, Tahtimme oli reipas mutta maisemia ehdittiin hyvin ihailemaan ja jokaisessa tornissa tai lavalla pysähdyttiin ihailemaan maisemia. Suunta oli kohti Yyteriä. Reittiä on uusittu ja pitkospuita pitkin oli hyvä tepastaa. Muitakin ulkoilijoita oli hyvin liikkeellä.
Voileivät ja kahvit nautittiin matkalla ja toisen kerran sama uusiksi kun päästiin Yyterin "munakarin nokkaan". Tuuli rupesi matkan varrella yltymään joten rannalla kävi aikamoinen puhuri ja hiekka lensi.

Kaffepaussin jälkeen suunnattiin kotia kohti Lomakylän kangasmetsän kautta. Hhmm, bongasin tuttuja sieniä, tatteja ihan pilvin pimein. Hyviäkin löytyi joten rupesin keräilemään niitä pussiin. Tytärkin innostui vaikkei ennen ole sienestänyt. Huomautin kyllä että on vaarallista puuhaa...nyt meinaan sitten aina kun on metsässä patikoimassa tai juoksulenkillä niin huomaakin kyttäävänsä pientareita ja etsivänsä sieniä!
Pienen saaliin saimme ja kotiinpäästessä ne oli heti valmistettava pakastuskuntoon. Onpahan nyt sitten pikkasen tattejakin tallessa. Seuraavana päivänä kun tytär tuli kotiin lenkiltään oli hänellä mukanaan yksi tatti....sai siitä sitten höystettä munakkaaseensa.

Sunnuntain patikkareissu venyi sienten vuoksi viisituntiseksi pk-lenkiksi.

Lauantainakin vierähti metsässä muutama tunti, puolukassa. Tuli samalla vähän suppiksiakin, niitä joutui jo hieman etsimään, vielä ei ole ihan niiden aika.Huomenna suunnataan taas metsään, marjaämpäri mukaan ja eväät reppuun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti