sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Pihlajanmarjoja

Mies karsi pihastamme pihlajapuun oksia. Puu on vuosien saatossa kasvanut turhan isoksi. Kieltämättä se myös suttaa aikalailla näin syksyisin.

Useana syksynä olen ajatellut tekeväni pihlajanmarjoista hyytelöä, mutta se on aina jäänyt suunnitteluasteelle. Nyt onneksi tajusin ajoissa ,että tämän helpommalla en kyseisiä marjoja mistään saa. No tuumasta toimeen. Ämpärillinen täyttyi hetkessä.

Kokeilin reseptiä johon laitettiin hillo- ja marmeladisokeria. Tosi helppoa. Sain 3 pientä purkillista parista litrasta marjoja. Maistellaan ensin kuinka kirpakkaa siitä tuli ja sitten voin tehdä uuden satsin. Pihlajanmarjojen mauissa on tiettävästi eroja, toiset on muikeampia kuin toiset. Ohjeessa oli että marjat voi ensin pakastaa niin makukin vähän paranee. Mausteeksi voisi lorauttaa vaikka tilkan konjakkia...

Viikonloppu oli vaihteeksi aika lämmin mutta sateinen ja tuulinen. Onneksi tuli edes ulkoiltua, ilma oli eilenkin mitä mainioin vaikka sataa tihuttelikin. Hapekas.

Tilasin itselleni Suunnon Ambit2 sykemittarin..nettikaupan hinta oli tosi edullinen. Jospa rupeaisi taas keräämään juoksukilometrejä kun saa uuden motivaattorin ranteeseen!

Odottelen saavani myös syksyyn sopivan juoksutakin ja trikoot, niissä on kunnon heijastimet. Pitäisi näkyä sitten pimeessäkin...

Onhan se huomattavasti turvallisempaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti