perjantai 1. marraskuuta 2013

Valtavaaran Huiputus

Tulipa Rukalla sitten patikoituakin sen verran että käytiin Valtavaaran huipulla! Lunta oli tullut sen verran että pääsi hyvin liikkumaan, ei ollut liukasta eikä liikaakaan lunta. Keli oli lähtiessä aika pilvinen ja usvainen, piti vaan käydä tuvalla ja tulla samaa tietä takaisin mutta keli oli mainio joten jatkettiin vaan eteenpäin!


Valtavaaran kota
Autiotupa Valtavaaran huipulla
Oli kyllä mahtavaa patikoida lumisessa maastossa, muita eläviä ei paljon näkynyt..majalla oli pari pariskuntaa nuotiolla lämmittelemässä...eläinten jälkiä kyllä näkyi;  porojen, jänisten ja joitakin oudompiakin jälkiä löytyi runsaasti..oliskohan ollut supikoiria tms.

Huipulta kun lähdettiin eteenpäin niin rupesi jo aurinkokin näyttäytymään! Maisemat aukenivat kun usvapilvet haihtuivat edestä...aika kauas näkyikin sitten...

Valtavaaran lammella

Mies haaveilee tällaisesta laavusta...
  
Näitä maisemia olisi ihaillut vaikka kuinka kauan..tuolla näkyykin Rukan rinteet!

Reissun jälkeen käytiin munkkikaffeella Rukan kylässä ja sitten mentiin mökkiin lämmittämään kunnon hernerokkaa, maistui hyvältä! Aurinkoista päivää oli vielä jäljellä joten lähdettiin katsomaan onko ensilumenlatu hiihdettävissä. Parina päivänä on satanut sen verran vettä ettei ole vielä hiihtämään päästy. Harmikseni jouduin toteamaan että liian jäinen oli latu! Jos taitaisi luistelutyylin olisi ehkä luonannutkin, no onpahan ainakin kokeiltu suksia, ei jäänyt sitten harmittamaan.

Reissussa pitää aina shoppaillakin jotain kivaa..Kumpareessa Rukan huipulla on liike nimeltä Aste...siellä bongasin Kari Traan vaatteita. Ah mitä ihania värejä! Pakko saada edes jotain..kyseinen merkki on jotenkin tuttu mutten ole ennen siihen missään törmännyt. Kari Traa on norjalainen entinen freestylehiihtäjä joka on ruvennut suunnittelemaan naisille sporttisia vaatteita. Kävin noita vaatteita hiplaamassa ja seuraavan selasin niitä jo netissä ja sitten oli pakko käydä ostamassa ihana paita...on ihan tarpeellinen, juoksupaidaksi kylmemmillä keleillä jne. Ostin myös makean väriset sukat...


Näissä lämmittää jo pelkät väritkin...haluaa lisää...valikoimaa riittää kunhan osaa päättää minkä värisiä haluaa!
Pari viikko on nyt jo ollut juoksutaukoakin, ensi flunssan takia ja nyt tämän reissun, jos heti ensiviikolla taas pääsisi alkuun....tämä viikko on kyllä pääasiassa rentouduttu ilman liikoja liikuntapaineita.

Nyt nukkumaan, aamulla aikainen lähtö etelään katsomaan paljonko siellä sataa vettä..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti