sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Lähiretkeilyä ja kevään ekat nuotiomakkarat

Niin ne kelit muuttui nopeasti. Onneksi tuli hiihdettyä kun siihen oli mahdollisuus. Senpä vuoksi helmikuun juoksukilometrit jäi tosi vähäisiksi. Tammikuussa sain saldoksi vähän yli sata ja nyt lukema ei ollut kuin vähän yli puolet tuosta. Hiihtoa tuli 86 kilometriä. Tällä viikolla ei enään tullut hiihdettyä. Pari päivää satoi vettä ja lämpöasteen siihen päälle piti huolen siitä että luonnonladut kyllä hupeni silmissä. Tämä viikko toi myös taas kiristyksiä pandemian vuoksi. Muutama seuraava viikko toivottavasti näyttää miten kevät tulee jatkumaan. Onneksi ulkona voi treenata, yksin tai pienellä porukalla, kunhan huolehtii turvallisuudesta. 

Tällä viikolla jätin sen vuoksi muutaman sisäpyöräilytreenin pois, sen sijaan sitten omatoimista kuntopiiriä ja joogaa. Keskiviikkona vauhdikasta juoksua. Waldniel tekniikalla 300/100, 47 min 6.7 km sykkeet 136/164. Hyvä treeni.

Nuotiopaikalla

Perjantaina rauhallinen juoksu työpäivän päätteeksi, 59 min 6.8 km avg 121 bpm. 

Lauantaina houkutteli mahtava auringonpaiste heti aamusta, joten lähdettiin kamun kanssa patikkareissuun  Yyteriin. Mietittiin muitakin vaihtoehtoja, keväinen keli todennäköisesti houkuttelisi paljon muitakin ulkoilijoita, varsinkin suosituimmille reiteille. Siispä päädyimme ihan lähiseuturetkeilyyn ja olikin oikein mukava ja rauhallinen reissu, muita retkeilijöitä ei havaittu. Kolmisen tuntia ja evästelyt päälle. Matkaa tuli n. 12.5 km. Mukana repussa makkarapaketin lisäksi oli polttopuut, päämääränä oli eräs nuotiopaikka jossa pistettiin tulet ja nautittiin aurinkoisesta kevätpäivästä ja kevään ekoista grillimakkaroista. Varusteina molemmilla oli nastakengät, ei tarvinnut varoa askelia. Todella jäisiä polkuja ja sitten taas ihan sulaakin tietä.





Sunnuntaina keli oli edelleen aurinkoinen, lähdin pitkikselle taas ihan kotipoluille. Nastakengät oli taas parhaat, muutaman vuoden vanhat icebugit eivät petä. Jäisillä poluilla oli kiva mennä, aurinkoisimmilla paikoilla sitten olikin jo vettä jään päällä ja osin muutenkin märkää. Todennäköisesti viikon päästä on jo liian vetistä lähteä samoille reiteille. 2:06, 13.2 km avg 126 bpm.

Naisten Valmiusliiton kuksat
on ollut jo monessa mukana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti