sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Puolimaratonin tuliaiset

Puolikkaan aika ei tällä kertaa parantunut, ei sinne päinkään. Seitsemän minuuttia kauemmin meni aikaa kuin keväällä samalla matkalla. Tarkoitus oli lähteä ihan rennosti ja sen mukaan sitten miltä tuntuu. Toisaalta tiesin että ikäsarjassa olisi vain muutama osallistuja, jospa kolmen joukkoon yltäisi. Niin ja voihan sitä tietenkin koittaa sitä kahden tunnin alitusta, joka viimeksi jäi sadasosien päähän.

Preiviikin Ennätysmaraton oli tavallaan pistetty pystyyn sen vuoksi että Kankaanpään maraton oli tältä vuodelta yllättäen peruttu. Preiviikin Kiri järjesti lyhyellä aikataululla maratontapahtuman, jossa oli maraton, puolikas ja kymppi. Osallistujia otetiin 100, joka siis tuli täyteen. Reitti kulki preiviikin teillä, pääasiassa soratietä ja vähän asfalttiakin. Kierros oli n. kympin mittainen ja puolikas kiersi siis kaksi kertaa. Keli oli todella märkä ja kurainen. Edelliset päivät oli satanut ja vielä kisa-aamuna tuli vettä oikein kunnolla. Maratoonarit lähtivät vielä sateessa ja sitten sade loppuikin. Lämpöasteita oli lähemmäs 10, joten todella mainio juoksukeli. Taisi viimeisellä parilla kilsalla ruveta pikkasen satamaan, siinä vaiheessa se ei haitannut.

Varsinaista täsmätreeniä ei tullut tehtyä, maanantaina uimassa ja tiistaina pienellä höntsällä ja keskiviikkona radalla 50 m vetoja. Ilmoittautuessani ajattelinkin että onhan sitä osallistuttava jo kannustuksen vuoksi kun ihan miltei kotikulmilla tällainen järjestetään. Kotoa siis on vartin ajomatka Preiviikin kentän laidalle. Preiviikin Kiri on pieni mutta vireä urheiluseura jolle kyllä kiitokset hyvin järjestetystä tapahtumasta. Jälkeenpäin kuulin että ajanottojärjestelmä kaatui mutta eihän se menoa haitannut. Juoksijoille oli tarjolla grillimakkaraa ja kahviosta sai ostaa keittoa ja muuta purtavaa. Arpaonni ei suosinut. Treenitehdas oli myös mukana, kaksi huoltopistettä oli meidän iloisten huoltoporukoiden miehittämänä.



Lähdin alussa ihan hyväntuntuista vauhtia. Eka kilsa näytti aikaa 5.36. Seurailin kilometriaikoja ja ne olivat aina hyvin alle kutosen. Reitin piti olla aika tasainen mutta kyllä siinä oli muutama sopivan pitkä ylämäki mikä kyllä tuntui. En tiedä tuliko sitten lähdettyä turhan kovaa, mutta meno rupesi tuntumaan siltä että ei nyt kulje tänään. Alaselässä tuntui ja jotenkin lonkankoukistajat oli juntturassa.  Eka kymppi meni muutaman minuutin alle tunnin. Sen jälkeen aina kun katsoin kellosta kilometriaikoja, ne alkoivat kutosella. SIinä vaiheessa kyllä totesin ettei tänään tule hyvää tulosta sitten ollenkaan. Muutama kilometri oli tosi raskasta, sitten kun pääsi asfaltille meno ehkä keveni. Siis tuntui vaan kevyemmältä sillä ajat olivat edelleen kutosen päälle vaikka itsestä tuntui että vauhti on kovaa.

Loppuaika olikin sitten 2:07:15. Sillä kuitenkin irtosi ikäsarjan kakkossija ja komea pokaali joten lopputulos oli kuitenkin positiivinen!

Höntsäilemässä Kirjurinluodon syksyisillä poluilla




Tämä syksy on ollut aivan mahtavan värikästä. Ruska on ollut upeaa jo pidemmän aikaa. Väriloistosta on ehtinyt nauttimaan ihan kunnolla. Nyt syksyiset sateet ja tuulet tuntuvat irrottavan puiden lehdet kovaa vauhtia joten näistä keleistä pitää ottaa kaikki irti ennen kuin pimeä syksy valtaa maisemat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti